Tvådelad bild: Fästningstornet Godnatt iutanför Karlskrona och paret Malin Durdel och Lars Mårtensson i bröllopskläder efter att de precis gift sig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret Malin Durdel och Lars Mårtensson har varit ett par i 20 år. Under pingstafton fick de möjlighet att gifta sig unikt – i fästningstornet Godnatt. Se och hör mer i klippet. Foto: Statens fastighetsverk / SVT

De fick unik vigsel – gifte sig i fästningstornet Godnatt i Karlskrona

Publicerad

En skåning och en smålänning möttes i Blekinge när de båda skulle studera till sjuksköterskor på BTH.

En pingstafton 20 år senare blev de man och hustru – Lars Mårtensson och Malin Durdel bytte under lördagen ringar under en unik vigsel i fästningstornet Godnatt i Karlskrona.

Godnatt fästingstorn i Karlskrona är annars stängt, men under pingstaftonen öppnade byggnaden upp för fem särskilt utvalda par – som vunnit möjligheten att gifta sig i den unika byggnaden efter en tävling av Statens fastighetsverk.

Lars Mårtensson och Malin Durdel bor på Stumholmen i Karlskrona. De var ett av paren som fick den unika möjligheten.

– Det känns kul att ha något speciellt även om man vill hålla det lite enkelt, säger Malin Durdel.

Har använts av fyrväktarfamiljer

Även 36-åriga Isabelle Wester, som efter idag byter efternamn till Grainger, fick sin man Sam efter en vigsel ute till havs.

– Vi har velat gifta oss länge, men aldrig kommit till. Nu dök den här möjligheten upp och vi tog chansen, säger hon.

Godnatt fästningstorn ligger mitt ute i havet i Karlskrona och har tidigare varit såväl arbetsplats som hem för fyrväktarfamiljer.

Följ med på de unika vigslagna ute på Godnatt genom klippet ovan.

Isabelle och Sam Grainger var ett av fem par som valdes ut till att få möjligheten att gifta sig på Godnatt i Karlskrona. Med på bilden syns dottern Kaela. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.