Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föreningen Sträck ut en hand samlar under december in julklappar till barn på torget i Sölvesborg. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

De samlar in julklappar åt barnen: ”Behovet är jättestort”

Uppdaterad
Publicerad

I Blekinge finns flera barn och ukrainska flyktingar som är utan paket och julmat. På Stortorget i Sölvesborg står föreningen Sträck ut en hand och samlar in julklappar.

– Behovet är ju jätte, jättestort, säger Annelie Olsson, en av grundarna till föreningen.

Föreningen, som har Matbanken i Mjällby, fick frågan av handelsföreningen om de ville stå på Stortorget i Sölvesborg under december. Svaret var givet för Annelie Olsson.

– Det är glädje och ära att få göra så att barn får det bra, säger hon.

”Sölvesborg ställer upp”

Varje helg kan man lämna in julklappar eller bidra till mat, som sedan föreningen kommer att köra ut till de behövande i länet. Sofia Bremberg Möller var en av dem som kom förbi boden för att skänka pengar.

– Det känns bra, det gör det verkligen. Om alla kunde göra lite hjälper det många. Det tror jag att Sölvesborg ställer upp på, säger hon.

Se vilka julklappar som lämnas in i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.