Kent Lewén (L) kräver svar från samarbetspartnern Socialdemokraterna om den senaste tidens valutspel. Foto: SVT

Debatt ska ge svar om politiska sprickan

Uppdaterad
Publicerad

S-löftet om stopp av utförsäljning av kommunal verksamhet kan spräcka den styrande koalitionen i Karlskrona. Nu vill Liberalerna ha svar på vad samarbetspartnern egentligen menar – och bjuder in till debatt.

Det är det tidigare kommunalrådet Kent Lewén som kräver tydligt besked från Socialdemokraterna om vad som egentligen avses med utspelet om stopp för utförsäljning av kommunal verksamhet.

– Partiet har i veckan gett flera olika svar på frågan och jag tycker att väljarna förtjänar ett klart besked, säger Kent Lewén.

Val 2018 Blekinge

Det blir S-politikern Jan-Anders lindfors som i morgon, lördag, möter Lewén i en debatt om valfrihet för att reda ut vad som gäller.

Liberalerna har sedan valet 2014 styrt Karlskrona i majoritet tillsammans med Centerpartiet och Socialdemokraterna. Men sedan S under den pågående valrörelsen presenterat vallöften om försök med sextimmarsdag och stopp för utförsäljningar av kommunal verksamhet meddelade Liberalerna vid en presskonferens i går att samarbetet inte fortsätter efter valet i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet