Katt som ligger på ett golv i ett rum med grå plattor, och i bakgrunden syns en annan katt. Till höger finns en vy av en skräpig plats i skogen med ett nedbrutet tak av en plastduk och en trälåda, omgiven av löv och grenar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katterna hittades i en låda i skogen, med en presenning över. De två katter som kattorganisationen lyckades fånga in är nu placerade i ett stödhem. Foto: Privat / SVT

Dumpad kattfamilj hittad i låda i skogen – två räddade

Uppdaterad
Publicerad

En övergiven kattmamma med minst tre kattungar har hittats i en låda i skogen vid Wämöparken i Karlskrona. Mamman och en unge har kattorganisationerna lyckats fånga in – två är fortfarande försvunna i skogen.

De två ideella organisationerna Kattkommando Syd och Kattungeakuten Karlskrona har haft representanter ute sedan i helgen och letat efter två försvunna kattungar i skogen utanför Wämöparken i Karlskrona.

Det var efter samtal om att det stod en låda dumpad i skogen innehållande en kattmamma och tre ungar, som föreningsrepresentanter åkte ut i skogen.

– Mamman och en unge är nu i stödhem och lever. De andra två kattungarna är försvunna. Det är någon som bara dumpat kattfamiljen där. Empatilösa människor, säger Agneta Adholm Ödman, medgrundare till Kattkommando Syd.

Är bara sex-sju veckor gamla

Föreningarna går nu ut i sociala medier och vädjar till folk att höra av sig om de vet varifrån kattfamiljen kommer.

– De klarar sig inte alls länge utan sin mamma, de är bara cirka sex-sju veckor. Så hoppet är nog ute för dem.

Efter SVT:s intervju med Kattkommando Syd har en person hört av sig till organisationen och berättat att det är hon som satt ut en låda med mat i skogen efter att hon sett kattfamiljen där.

– Men vi vet fortfarande inte vem som dumpat dem i skogen, säger Agneta Adholm Ödman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.