minnesplats, intervjuad man

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boende i området har lämnat gosedjur och blommor vid platsen där två barn dog efter en lägenhetsbrand. Jimmy Andersson blev vittne till räddningsinsatsen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Efter branden – boende stöttar varandra: ”Alla undrar vad som hänt”

Publicerad

Jimmy Andersson bor i området där två barn och en kvinna dog i en lägenhetsbrand under söndagseftermiddagen.

– Jag och min fru var ute med hundarna i närheten och såg när räddningstjänsten kom ut med personer från trappuppgången, berättar han.

Det var vid 12.30-tiden på söndagen som larmet om en lägenhetsbrand i Lyckeby i Karlskrona kom till SOS. Flera grannar i området ringde in efter att ha känt röklukt, hört en smäll och sedan sett öppna lågor ut genom ett fönster.

– Det hördes sirener i hela Lyckeby, berättar ögonvittnet Jimmy Andersson, som bor i närheten av det branddrabbade huset.

Minnesplats

På söndagskvällen har personer lagt blommor och gosedjur intill en blomkruka utanför trappuppgången där branden härjade tidigare under dagen.

Emellanåt kommer boende förbi för att titta på platsen och prata med varandra. Flera personer som SVT pratat med på platsen har svårt att ta in det som hänt.

– Det känns inte riktigt verkligt att något sådant har hänt just här. Jag har själv barn så det är omtumlande, säger Jimmy Andersson.

Tre döda

Räddningstjänsten tog ut fyra personer ur lägenheten som brann. Tre av dem dog; en kvinna i 65-årsåldern samt två barn. Ytterligare ett barn vårdas på sjukhus med allvarliga skador, skadeläget är oklart.

Räddningsinsats plus bild på SVT:s reporter Wivan-Kristina Sandberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter rapportera från platsen – samt polisen berätta om händelsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.