Linnéa Persson, tillförordnad enhetschef på drift och underhåll, meddelar nu att frysboxen ska bort. Foto: SVT

Efter den makabra upptäckten: Frysbox med döda katter ska bort

Uppdaterad
Publicerad

Döda och lemlästade katter hittades utspridda i en lokal i Asarum, där de förvarats av kommunen i en frysbox efter att ha dödats i trafiken. Men nu ska frysboxen bort, meddelar kommunen.

Det var under tisdagen som SVT var först med att rapportera om att döda och lemlästade katter låg utspridda i en lokal i Asarum.

Lokalen har använts som mellanlagringsplats för djur som dödats i trafiken, för att att kattägare ska kunna få ta hand om husdjur som dött. Där har de förvarats i en frysbox. 

Men nu meddelar kommunen att man arbetar för att frysboxen ska bort så fort som möjligt.

– Vi ska först och främst försöka ta reda på när det senast lades en katt i den frysboxen. Sen ska vi se om det finns någon identitetsmärkning på katterna. Efter det, om det inte går att härleda till någon ägare, kommer de att skickas till förbränning, säger Linnéa Persson, tillförordnad enhetschef på drift och underhåll.

Hur länge katterna legat i frysboxen kan hon inte svara på.

– Vi har inget exakt årtal, men det är ett par år i alla fall. Det jag kan säga är att det inte är något vi börjat med nyligen.

Polisanmälan nedlagd

Under tisdagen gjorde kommunen en polisanmälan av händelsen, men den har lagts ner, rapporterar BLT.

Anledningen är att det saknas vittnen och det inte finns någon film på den som tagit sig in i lokalen, enligt tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.