Den misstänkta mannen har ändrat sin version om kakförgiftningen, enligt åklagaren Lena-Marie Bergström. Foto: SVT

Efter kakförgiftningen – 20-årig man häktas misstänkt på sannolika skäl

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer insjuknade i tisdags av de misstänkt förgiftade kakorna i Kungsmarken i Karlskrona. Under söndagen häktades den 20-åriga mannen, misstänkt på sannolika skäl.

Åklagaren Lena-Marie Bergström lämnade in häktningsframställan under natten till söndagen. Den 20-årige man som är misstänkt förnekar fortfarande brott, men har ändrat sin version om händelsen.

– Jag kan inte gå in på hur han har ändrat sig, men han har gett nya uppgifter. Det kom upp under gårdagens förhör, säger åklagaren Lena-Marie Bergström.

Barnen har ännu inte kunnat höras

För att förhöra de barn som fick i sig de förgiftade kakorna krävs barnförhörsledare, enligt åklagaren.

– Det kommer vi inte hinna ordna under helgen. Utan det får ske senare i veckan. Vi har haft utredningsåtgärder i ärendet som har varit prioriterade, säger hon.

Sjukhusets anteckningar: THC i kakorna

Enligt sjukhusets journalanteckningar kan det vara THC, den aktiva substansen i cannabis, som legat bakom förgiftningen.

– Det är den uppgiften jag fått från sjukhusets journaler, men det är ingen fulländad analys klar än, säger Lena-Marie Bergström till SVT Nyheter Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.