Polisanmälan gäller sexuellt ofredande då flera kvinnor fått okvädesord riktade mot sig av berusade personer. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter läktarkaoset i Olofström – hockeyklubben polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Olofströms kommun har polisanmält OIK efter tumultet som uppstod i samband med matchen mot Borås förra veckan. Enligt anmälan ska kvinnor i publiken kallats för horor och slampor.

Det var efter den stökiga J20-matchen mellan Olofströms IK och Borås HC förra veckan som kommunens fritidschef, Lorri Mortensen Mates bestämde sig för att polisanmäla klubben. Vilket P4 Blekinge var först att rapportera om.

– Det är oacceptabelt, okamratligt, man kallade kvinnor för horor och slampor och en massa annat som jag nu också lämnat över till polisen, säger Lorri Mortensen Mates.

Kommunen har efter händelsen haft samtal med klubbens ordförande och påtalat att alkoholförtäring inte är acceptabelt i kommunens anläggningar och att de förväntar sig att klubben vidtar åtgärder framåt.

– Vi vill att de inleder ett samarbete med RF-SISU och jag tycker det verkar som att man behöver jobba med värdegrunden i hela föreningen, säger Lorri Mortensen Mates.

OIK: ”Kan inte ansvara för privatpersoners beteende”

Ordförande i Olofströms IK, Patrik Olsson tycker det är tråkigt att fokuset hamnat på stökigheterna vid en tillställning som han i övrigt beskriver som lyckad.

– Vi som klubb kan inte ansvara för enskilda privatpersoners beteende, vi kan bara fördöma. Det är jättetråkigt att det tog så mycket fokus från en annars fantastisk stämning med 500 närvarande, säger Patrik Olsson.

Här syns delar av kaoset i samband med matchen:

hockey

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Händelserna i samband med J20-matchen mellan Olofström och Borås ledde till att kommunen polisanmälde hockeyklubben. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.