I klippet lagar Viggo Gunnarsson favoriträtten bakad potatis. Foto: SVT

Viggo, 14, lagar sin egen skollunch under pandemin

Publicerad

Bakad potatis har varit favoriträtten när åttondeklassaren Viggo Gunnarsson fått laga sin egen skollunch under hemmastudierna.

– Uppgiften är rolig och man lär sig mycket – och sen är det ju gott, säger han.

När coronapandemin gjorde att högstadieeleverna på Waldorfskolan i Karlshamn fick gå över till distansstudier föddes idén att låta eleverna laga sin egen skolmat.

För en budget på 175 kronor ska eleverna laga minst två olika maträtter per vecka.

Skolmat under pandemin

– Eleverna är jätteduktiga, och har blivit allt mer kreativa i sin matlagning, säger hemkunskapsläraren Anette Boman.

”Roligare att laga mat”

I vanliga fall brukar åttondeklassaren Viggo Gunnarsson från Svängsta inte laga så mycket mat, men den nya uppgiften har väckt hans intresse.

– Det har blivit roligare att laga mat. Jag tror att jag kommer göra det mer nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolmat under pandemin

Mer i ämnet