Grupp av personer som diskuterar och studerar tekniska ritningar eller dokument som ligger på ett arbetsbord. De är samlade i en verkstadsmiljö, med olika verktyg och utrustning i närheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan metallskrot bli offentlig konst i Olofström? Det är elevernas uppgift på yrkesutbildningen i svetsning och CNC. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Svetselevernas metallskulpturer ska pryda Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Elever på yrkesutbildningen i Olofström håller på att designa konstverk som ska pryda den offentliga miljön.

Badhuset och kulturhuset i Olofström är några av de platser som kan komma att prydas av konstverk skapade av elever som studerar svets- och CNC, ett datorsystem för verkstadsmaskiner. Eleverna ska själva ta fram ritningar och planer för konstverken.

– Sen ska de pitcha dem för kommunen som ska välja ut några som kommer bli verklighet, säger Ella Ekenberg, utbildningssamordnare.

Projektet är ett samarbete mellan Olofströms kommun och Monticos yrkesutbildning i kommunen.

CNC-eleven Torbjörn Richt är en av eleverna som skissar på skulpturer. Han har blivit inspirerad av raketen från Tintin på månen.

– Varför inte göra en sådan där raket till en lekplats.

Lagom till jul ska den första skulpturen vara redo att ställas ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.