I ett handskrivet brev till statsminister Ulf Kristersson (M) har elvaåringen i Karlshamn beskrivit sitt problem, som hen ”hoppas att den svenska regeringen kan hjälpa till med” Foto: Privat/Christine Olsson/TT

Elvaåringens vädjan till statsministern: ”Utrota alla myggor”

Publicerad

En elvaårig Karlshamnsbo har i ett brev till statsministern vädjat om hjälp med myggproblemet. ”Jag förstår att du har fullt upp med kriminalitet och inflationen” skriver elvaåringen, men ber samtidigt Ulf Kristersson om hjälp med att utrota alla myggor.

I ett handskrivet brev till statsminister Ulf Kristersson (M) har elvaåringen i Karlshamn beskrivit sitt problem, som hen ”hoppas att den svenska regeringen kan hjälpa till med”. Problemet handlar om myggor.

I brevet beskrivs hur barnet fått väldigt många myggbett och att de ”kliar så jävla mycket”. Förhoppningen är att regeringen ska kunna utrota alla myggor. Samtidigt förstår elvaåringen att statsministern har ”fullt upp med kriminalitet och inflationen”.

Förslag om myggfälla

I ett svar till barnet skriver Ulf Kristersson att han håller med om att myggbett inte är kul att få och att många blir irriterade när myggor bits och surrar i sovrummet.

Statsministern poängterar också att regeringen ger pengar till kommuner som har riktigt stora problem med myggor så att de kan bekämpa myggorna, men att utrota alla mygg kommer vara svårt.

Han ger i stället tipset att använda myggfälla.

Om Ulf Kristersson löser problemet lovar barnet en röst på honom i valet år 2034.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.