Birgit Birgersson-Brorsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgit Birgersson-Brorsson (S) visar mejlen som någon skickat med henne som avsändare. Foto: Henrik Friberg/SVT

Falska mejlutskick – kommunalrådet polisanmäler

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen gjorde kommunalrådet Birgit Birgersson-Brorsson (S) en obehaglig upptäckt. I mejl som skickats till flera politiker i Sölvesborg uppmanades de att skicka presentkort till henne.

– Det känns för jävligt, säger hon.

En okänd person ska ha utgett sig för att vara Birgit Birgersson-Brorssons och skickat mejl till flertalet av kommunalrådets politikerkollegor, något som BLT var först med att skriva om.

Uppmaningen i mejlet ska ha varit att politikerna ska skänka presentkort till henne. Det var i lördags som hon själv upptäckte händelsen och sedan dess har flera Sölvesborgspolitiker hört av sig och ställt sig frågande till mejlet.

– De frågade om jag hade skickat ett mejl som var lite lustigt. Och det hade jag ju inte, säger Birgit Birgersson-Brorsson.

Kommunchefen Lars Ericsson har bett kommunens IT-avdelning att granska mejlet och Birgersson-Brorsson själv har polisanmält händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.