Kommunikationsdirektör Madeleine Flood har arbetat i Region Blekinge i tjugo år, men förlorar nu sitt toppjobb. Foto: SVT

Flera direktörer bort i regionen – Flood förlorar toppjobb

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinges kommunikationsdirektör Madeleine Flood är en av flera toppchefer som tvingas bort när den politiska ledningen möblerar om.

– Jag har jobbat här i tjugo år, men kommer inte att vara chef framöver, säger hon.

Att antalet direktörstjänster i Region Blekinge blir färre är ett resultat av den omorganisation som beslutades och genomfördes under våren och sommaren. Sex förvaltningar slogs då samman och fyra direktörsbefattningar försvann som en direkt följd:

Kommunikationsdirektör, trafikdirektör, planeringsdirektör och digitaliseringsdirektör.

Förändringen verkställdes i går.
– Syftet var och är att effektivisera regionens verksamhet och få den att kosta mindre. Hittills har vi enbart mött positiva reaktioner eftersom vi ser över organisationen och vänder ekonomin, säger finansregionrådet Sophia Ahlin (M).

En av dem som direkt berörs är kommunikationsdirektören Madeleine Flood, som arbetet i Region Blekinge i tjugo år.

Hon bekräftar att hon fått nya arbetsuppgifter och en ny titel från den 1 oktober, men är knapphändig med kommentarer i övrigt.

– Jag kommer inte längre att vara chef, så är det. Men jag ska fortsätta arbeta med kommunikation i regionen i rollen som strateg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.