Splittbild på brottsplatsen och kniven

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilderna är hämtade från polisens förundersökning. Foto: Polisen

Knivattackerade 15-åringen: ”Han skrattade när han högg mig”

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man i Karlskrona åtalas nu för att ha försökt mörda tre flickor i Marieberg i maj i år. En av flickorna knivhöggs i armen – men lyckades bita mannen, slita sig loss och sedan fly från platsen.

Det var den 16 maj i år som en 15-årig flicka blev knivhuggen i Marieberg. Hon var där tillsammans med ytterligare två flickor, 11 och 16 år gamla.

Flickorna satt på en parkbänk när mannen kom fram och visade en kökskniv för dem. Två av dem lyckades fly, medan den tredje, en 15-åring, snubblade och attackerades.

Flickan blev knivhuggen i armen och i samband med att den misstänkte mannen försökte hugga flickan i huvudet lyckades hon bita mannen och fly från platsen. Flickan fick föras till sjukhus med ambulans och opereras.

Offret: ”Hans ögon var svarta”

Mannen har i förhör uppgett att han lidit av vanföreställningar och mått psykiskt dåligt.

För polisen berättar offret:

– Han skrattade samtidigt när han gjorde det, när han högg mig i armen, han njöt av det och jag förstår att det var något fel på honom för hans ögon var svarta.

Tre fall av försök till mord

De två andra flickorna lyckades fly från platsen och larma polis.

– Det var bara på grund av tillfälliga omständigheter som de flickorna inte blev knivskurna. Åtal har därför väckts för tre fall av försök till mord, säger kammaråklagare Malin Rydell Almroth som är förundersökningsledare.

Den 34-åriga mannen kunde snabbt gripas efter gärningen, detta sedan en anhörig till mannen larmat polisen. Mannen har varit häktades den 17 maj 2024.

polisman

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen berätta om insatsen i maj. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.