ALT-text: En kvinna i en svart jacka med mikrofon står utanför en byggnad, medan en man som bär en grön overall och har huvudet dolt leds av flera vakter in i en lokal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter om känslosamma rättegången där en 34-årig man misstänks för att ha attackerat tre flickor med kniv. Foto: Henrik Friberg/SVT

34-årig man inför rätta – attackerade tre flickor med kniv

Uppdaterad
Publicerad

De tre flickorna flydde för sina liv när den 34-årige mannen drog fram en kniv och gick till attack.

En av flickorna ramlade – och knivhöggs i armen.

I dag avslutas rättegången mot den mordförsöksåtalade mannen.

Hör målsägandebiträdet och försvarsadvokaten i klippet.

Det var mitten av maj i år som de tre flickorna blev oprovocerat attackerade av knivmannen vid en parkbänk i bostadsområdet Marieberg i Karlskrona.

Den åtalade 34-åringen hade cirkulerat i området och uppträtt besynnerligt, enligt åtalet, och plötsligt dragit fram en kniv framför de tre vännerna: 11, 15 och 16 år gamla.

När flickorna flydde från platsen ramlade 15-åringen och knivhöggs i armen.

I ett förhör berättade offret senare:

– Han skrattade samtidigt när han gjorde det, när han högg mig i armen, han njöt av det och jag förstår att det var något fel på honom för hans ögon var svarta.

Den avslutande rättegångsdagen i dag inleddes med ett vittnesförhör, där vittnet berättade hur hon hörde ett skrik från platsen där det hände:
– Jag såg något som blänkte och såg flickorna springa.

Flera av åhörarna, både vänner och anhöriga till offer och den misstänkte, grät under förhandlingarna – och vissa lämnade till och med salen för att det blev för känslosamt.

– Det här har varit väldigt traumatiskt för dem, säger målsägandebiträde Henrik Månsson.

Ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Den åtalade mannen har, under tiden i häkte, genomgått en mindre sinnesundersökning som visar på en allvarlig psykisk störning – vid både gärning och vid undersökningstillfället.

Under måndagens förhandlingar togs beslut om att mannen ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning inom dom faller, för att avgöra om han kan dömas till rättspsykiatrisk vård.

Splittbild på brottsplatsen och kniven

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilderna är hämtade från polisens förundersökning. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.