När SVT Nyheter Blekinge når föraren av personbilen är han inlagd på sjukhus, med flera frakturer på bland annat revbenen. Han berättar vad han själv minns av olyckan.
– Jag skulle svänga vänster in på Skeppsbrokajen och stod och väntade på grönt ljus. När jag fick grönt började jag svänga. Sen hann jag bara se polisbilen i ögonvrån innan det small, berättar han.
Han kan inte minnas om polisbilen hade blåljus och sirener igång, eftersom olyckan gick så snabbt.
Efter krocken berättar han hur han tappar medvetandet.
– Jag vaknar till när räddningspersonalen jobbade med mig. Jag ligger på sjukhus nu och det är väl inte sådär toppen, säger han.
Utreds av särskild grupp
Utredningen av olyckan har överlämnats till polisens grupp för särskilda utredningar, som hanterar alla ärenden där blåljuspersonal varit inblandad.
Under måndagen berättade polisen att den inblandade polisbilen var på väg ut på ett ”lågprioriterat uppdrag”, och utredningen som genomförs ska visa om polisbilen hade sirener och blåljus igång eller inte.
– Jag har precis fått ärendet på mitt bord och har inte hunnit titta på det. Men det jag fått beskrivet för mig är att polisbilen ska ha haft sirener och blåljus igång, men hur säker uppgiften är kan jag inte svara på, säger Lars Morander, chefsåklagare på Särskilda åklagarkammaren, som utreder händelsen.
Ingen brottsmisstänkt ännu
Ärendet utreds som vårdslöshet i trafik, men ingen av de inblandade parterna är delgiven misstanke om brott.
– Jag måste få en bild av hur det har gått till, och sedan får vi se om det visar sig att någon når upp till att få en misstanke på sig, säger Lars Morander.
Den drabbade mannen vill själv inte lägga skulden på någon.
– Jag ska ju hålla uppsikt när jag svänger, men det är klart att de ska vara försiktiga när de kör i korsningar även under utryckning, så det är ett tveeggat svärd det här, säger han.