Mannen misstänks för fyra fall av våldtäkt. Foto: Johan Nilsson/TT

Försökte råna pizzeria – häktas för flera våldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

Mannen försökte råna en pizzeria i Olofström med ett pistolliknande föremål. Under fredagen så häktades han för grovt rånförsök – men även flera fall av våldtäkt.

Rånförsöket ägde rum under tisdagskvällen. Mannen i 35-årsåldern kom till pizzerian med ett pistolliknande föremål och krävde pengar ur kassan, enligt BLT. Polisen kallades till platsen och kunde gripa mannen direkt.

Under fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingarna vid Blekinge tingsrätt, då hade fyra nya häktningspunkter tillkommit.

Misstänkts för flera fall av våldtäkt

Utöver grovt vapenbrott och grovt försök till rån misstänks mannen för två fall av grov våldtäkt samt tre fall av våldtäkt.

Våldtäkterna ska ha ägt rum på olika adresser i länet mellan 2020-2023. Mannen förnekar brott, rapporterar P4 Blekinge.

Mannen har vid flera tillfällen dömts för olika brott, bland annat har han avtjänat ett fängelsestraff på två år och nio månader för grov narkotikasmuggling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.