En person sittande på en soffa spelar en blå elgitarr i ett rum med ljudisolering. En annan person, sett bakifrån, observerar. I bakgrunden syns förstärkare och gitarrer, vilket skapar en musikstudio-atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på ett kurstillfälle i klippet och hör Christopher Amott berätta om vad som är utmärkande för alla kända gitarrister. Foto: SVT/Henrik Friberg

Grammisvinnaren Christopher Amott från Dark Tranquility och Arch Enemy har gitarrkurs i Karlskrona

Publicerad

Christopher Amott från banden Dark Tranquility och Arch Enemy ger nu gitarrkurser i Karlskrona. Den, i metalkretsar, världskände musikern ska ge lektioner på Kulturhuset Oden under hösten.

– Det tog ett tag innan polletten trillade ner och man förstod att det var han, men det kändes som ett guldläge, säger kursdeltagaren Jonatan Mårtensson.

Christopher Amott har varit professionell musiker i över 20 år och har turnerat över hela världen med banden Arch Enemy och Dark Tranquility.

När Dark Tranquility vann en grammis 2021 i kategorin årets hådrock/metal var han en av gitarristerna.

Lämnade New York

Efter flera år i New York bor han i Karlshamn och nu kommer han ge kurser för nybörjare och redan skolade gitarrister.

– Jag hoppas att de ska kunna uttrycka sig utan att behöva tänka för mycket. Det är det som är poängen med övning för mig, säger Christopher Amott.

Häng med på ett kurstillfälle i klippet ovan och hör Christopher Amott berätta om vad som är utmärkande för alla kända gitarrister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.