thomas johansson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Johansson, i dag presstalesperson på polisen i Karlskrona, tar i höst över uppdraget för hela region syd. Foto: Erik Lundmark/SVT

Han blir sydpolisens ansikte utåt – tar över efter Robert Loeffel

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten lämnar Robert Loeffel jobbet som presstalesperson för polisen i Region Syd. Då tar Karlskrona-polisen Thomas ”Jocke” Johansson över posten.

– Det känns bra, säger han.

Efter nitton år som presstalesperson för polisen går Robert Loeffel nu i pension. Hans efterträdare, Thomas Johansson, menar lite skämtsamt att det är dags.

– Han har ju varit här en evighet. Nu är det dags för en kraftig föryngring, han är ändå två år äldre än mig, säger Thomas Johansson.

Nu kommer Thomas Johansson, som tidigare bland annat varit nyhetschef på lokalradion och enhetschef i Karlskrona kommun, att ta över pressfrågorna för hela region syd.

– Jag blir den som ofta tar samtalet utåt till allmänheten via media för att berätta om vad vi gör och hur det ser ut inom myndigheten.

Rådet: ”Behåll den goda relationen med media”

För Robert Loeffel är det blandade känslor att lämna över sitt jobb.

– Jag hinner påbörja mitt 44:e år inom polisen, så det känns annorlunda. Det är mycket samtal med folk om olika händelser, och så kommer telefonen bara stanna av. Men jag har förberett mig noga, så det kommer bli bra, säger Robert Loeffel.

Har du några tips till din efterträdare?

– Ta vidare stafettpinnen och den goda relationen vi har jobbat upp med media i vår region.

Robert Loeffel med sin hund GW Persson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Loeffel som i många år varit polisens presstalesperson och ofta figurerat i media går i pension efter många år inom polisyrket. Nu ska han spendera mer tid med sin hund, GW Persson. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.