Minigolfbana till vänster, äldre man till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tony Holgersson, vice ordförande för Ronneby Simsällskap, säger att minigolfbanorna i Ronneby Brunnspark är dåligt underhållna. Foto: Philip Nilsson/SVT

Här är Sveriges kanske sämsta minigolfbana: ”Ber om ursäkt”

Publicerad

Uppfläkta filtar, lösa brädor och sönderslagna banor är synen som möter den som vill spela bangolf i Brunnsparken i Ronneby. De som driver banorna är väl medvetna om problemet och har bett om ursäkt.

På en bana är det omöjligt att spela då den gröna filten slitits sönder så pass att den hindrar bollen från att nå korgen. Problem som gör att man sänkt priset rejält för att spela, enligt Tony Holgersson, vice ordförande för Ronneby Simsällskap.

– Du kan spela om du tycker det är värt det – 25 kronor.

Reparation eller äventyrsbana

Ronneby Simsällskap blickar framåt för att hitta en lösning, där det föreslagits allt från reparation till att man gör om det hela till en äventyrsbana, men det är mer än så som behöver redas ut.

– Brunnsparken har speciella omständigheter, så vi måste rodda runt med kommunen innan vi vet vad vi får göra.

Hur dåliga är minigolfbanorna i Brunnsparken? Spela klippet för att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.