• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Man i cirkuskostym drar upp draperier, framför honom står en ung flicka. Båda tittar in i kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Richard Ljungman har en lång karriär inom cirkusen bakom sig. Nu lär han ut det han kan till barn. Foto: Philip Nilsson/SVT

Här får barn lära sig cirkus: ”Ganska kul”

Publicerad

Barn i Holmsjö har gått på cirkusskola. Här blir de lärda i hur man knyter ballongdjur, jonglerar och mycket mer.

Richard Ljungman har varit aktiv i cirkusen i många år. Han har bland annat hamnat i Guiness rekordbok för att ha staplat mest glas, 14 stycken, på en boll som i sin tur står på en pinne han har i sin mun. Idag lär han ut cirkuskonster till barn.

– Det är kul att jobba med barn, man får positiv feedback direkt.

Lily Henningsson är en av många ivriga elever i cirkusskolan. Hon säger att det inte är omöjligt att hon jobbar inom cirkusen i framtiden.

– Det kan jag tänka mig om jag lär mig lite mer.

Vilka fler trick och konster får barnen i Holmsjö lära sig? Spela klippet för att se mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.