• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Strömstad i Strömstads kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en lagerlokal med kraftig rökutveckling till följd, Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

En delad bild som till vänster visar en regnig väg där flera bilar kör på nya E22 vid Ramdala. Till höger står en person i orange varseljacka med hjälm, som pratar i en mikrofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det rådde en viss förvirring bland bilisterna om de fick köra ut på den nya E22 mellan Ramdala och Lösen. Foto: Henrik Friberg/SVT

Här invigs nya E22 – bilister blev förvirrade

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen invigdes en bit av nya E22:an. Men inledningsvis rådde det förvirring bland bilisterna som de senaste två åren fått köra på slingriga småvägar längs bygget.

– De förstår inte att de får köra här, säger Joakim Sörenby, projektchef på Peab.

Se när de första bilarna kör ut på nya E22 i videon ovan.

Dagens invigning är för sträckan mellan Lösen och Ramdala. Hela den nya vägen mellan Lösen och Jämjö invigs i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.