• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Leta räkor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gabriel Sirbelius kollar om han kan finna något spännande, under dagen har han hittat massor av räkor. Spela klippet för att se vad mer som gömmer sig under vattenytan. Foto: Karin karltun/SVT

Här upptäcker barnen livet under vattenytan: ”Spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Med vattenkikare och håvar har några av Blekinges nyfikna barn tagit reda på vad som egentligen gömmer sig under vattenytan på våra populära badplatser.

På Kolleviks camping står det ett bord med håvar, vattenkikare och små kar. Representanter från Naturrum i Blekinge och Blekinge arkipelag finns på plats för att lära barnen om livet under vattenytan.

– Barnen får själva gå ut och håva och sen är vi med och berättar om vad som finns och vad de hittar, säger Susanne Mattson från Blekinge arkipelag.

Det här är tredje året de anordnar evenemanget och i två dagar besöker de populära badplatser i Blekinge.

”Många fiskar under vattenytan”

Systrarna Li och Ida Ryber var två som tog chansen att utforska vad som händer under vattenytan.

– Det har väldigt kul och spännande att se fiskar och så, säger Li Ryber.

Och hennes syster håller med.

– Man kan inte tro att det finns så många fiskar under vattenytan.

Spela klippet för att se vad de hittade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.