Stadshuset i Sölvesborg samt bild på SD:s Fredrik Thomasson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverigedemokraternas ordförande i Blekinge Fredrik Thomasson om styrelseavhoppet: ”Fullmäktigegruppen i Sölvesborg hade inte förtroende för den lokala partistyrelsen”. Foto: TT/Johan Nilsson/SVT/Jerker Hagman

Hela SD:s styrelse i Sölvesborg hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Hela Sverigedemokraternas styrelse avgår i Sölvesborg. Det blir nu partidistriktet som går in och tar över i väntan på att en ny styrelse kan utses.

Den före detta partiordföranden Rune Andersen ville på måndagskvällen inte kommentera styrelsens avhopp till SVT Nyheter Blekinge.

Men Sverigedemokraternas ordförande i Blekinge, Fredrik Thomasson, kommenterar situationen.

Sd-sprickan i Sölvesborg

– Det är ett val som de gör och som jag respekterar. Avhoppen beror på att fullmäktigegruppen i Sölvesborg inte hade förtroende för den lokala partistyrelsen, säger han.

Ny styrelse ska väljas

Nu går Blekinges distriktsstyrelse in och tar över partiets styrelse i Sölvesborg.

– Det gör vi tills vi kan ha ett extra årsmöte och välja en ny styrelse i Sölvesborg, säger Fredrik Thomasson.

SVT Nyheter Blekinge har pratat med SD:s vice gruppledare i Sölvesborg, Mats Gunnarsson, som inte har mycket att tillägga.

– Jag har ingen som helst kommentar till det där, säger han.

Ordbråk under möte

Enligt en källa som BLT pratat med beror avhoppet på att gruppledaren Louise Erixon är tillbaka från sin mammaledighet och att hårda ord sagts under ett möte på söndagen.

– De tyckte att det räckte med den skit de fick ta på söndagen och bestämde sig kollektivt för att hoppa av, säger källan till tidningen.

SVT Nyheter Blekinge har sökt flera av partiets lokala representanter under måndagskvällen utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet