I Slänsmåla utanför Svängsta ligger en getgård med 50 mjölkgetter och här tillverkas ost ungefär var tredje dag.
Osttillverkningen, eller ystningen som det kallas, sköts nu per automatik efter att Nils Sjöström byggt om systemen på gården med hjälp av modern teknik, något tidningen Land Lantbruk tidigare också har berättat om.
– Vi har lagt om så att vi börjar göra vår ost och har den mest energikrävande fasen mitt i natten, säger Nils Sjöström när SVT hälsar på.
Dubbel effekt
Det hemmabyggda it-systemet gör att de både sparar arbetstid och förbättrar sin arbetsmiljö. Möjligheten att kunna sätta igång pastöriseringen av mjölken mitt i natten gör också att elräkningarna kan sänkas.
– Det kan röra sig om mellan 200-600 per ystning. Så det är pengar, det är det absolut. Nu har vi potential i både energieffektivisering och arbetstidseffektivisering, så det är dubbel effekt för oss.
I klippet kan du se hur systemet fungerar.