När polisinspektör Ann-Sofie Loverin fick anmälan på sitt bord visste hon först inte vad hon skulle tro om ärendet.
– Det var unikt för mig, jag har aldrig jobbat med olaga integritetsintrång tidigare. Men sedan kände jag att det var ett ärende där jag gärna ville nå hela vägen fram. De här personerna har inte bett att få vara med på de här sidorna och det är oerhört kränkande, säger Ann-Sofie Loverin.
Hinder i utredningen
Att utreda brottet skulle ta tid och möta många hinder. Det enda polisen hade att gå på initialt var ett användarnamn. Med tiden kom också fler kvinnor att anmäla att de hade blivit utsatta. Till sist stod 14 unga kvinnor som målsägande.
Tidigare i år åtalades en 27-årig man för 14 fall av grovt olaga integritetsintrång och barnpornografibrott.
Medgav uppladdningarna
27-åringen medgav att det var han som låg bakom uppladdningarna, men höll inte med om att brotten skulle anses vara grova. I rätten menade han att han laddat upp materialet som ett rop på hjälp, att han lider av psykisk problematik och ett porrmissbruk.
Tingsrätten dömde mannen i förra veckan till tre månaders fängelse och skyddstillsyn, för brott mot åtta av kvinnorna. I sex fall friades han, då bilderna i sig inte ansågs kränkande av tingsrätten.
– Det allvarligaste tycker jag är att tjejerna inte gett sitt medgivande till att medverka, och inte haft någon möjlighet att stoppa det. Det har fått väldigt stor spridning och det är oerhört kränkande, säger Ann-Sofie Loverin.