Efter olyckan krävdes stygn på flera ställen. Bland annat har utställningshunden förlorat sitt ena öga. Foto: Privat

Hund attackerad på utställning – ögat trycktes ut av bettet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett tragiskt avslut på en hundutställning som pågick i västra Blekinge i helgen. En mindre tik blev biten av en stor hanhund – ett bett så kraftfullt att ögat trycktes ut.

Det var vid lördagens sista klass som olyckan inträffade, mitt bland besökarna. Hanhunden ska då ha fått grepp om den mindre tikens rygg.

– Jag gav ifrån mig ett avgrundsvrål, säger ägaren till tiken.

Med hjälp av några besökares insatser kunde man få bort hanhunden från tiken.

Vårdas på intensiven

Tiken fördes direkt till Hässleholms djursjukhus och har sedan i lördags vårdats på intensiven. Efter operation förlorade hunden bland annat sitt ena öga.

– Det känns fruktansvärt, men det är ett mirakel att hon överlevde, säger ägaren och menar att hundens utställningskarriär är över.

Hanhunden avlivad

I sociala medier skriver hanhundens ägare att det är enbart är sorg och förlorare i detta – och att det är en tragedi för alla inblandade.

Till SVT säger ägaren, som i samband med händelsen inte själv var den som höll i hundens koppel, att den mindre hunden skällde under dagen och störde och provocerade andra hundar på utställningen.

Det pågår nu ett försäkringsärende och händelsen har polisanmälts. Hanen som gick till attack ska ha fått avlivas.

SVT har sökt utställningsarrangören utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.