Amanda Ilestedt, fotbollsspelare, landslaget, VM, bronsmedalj, VM-brons

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Ilestedt är hemma med bronsmedaljen och säger att hon inte har landat riktigt än. Hör henne om VM-prestationerna i klippet. Foto: Erik Lundmark/SVT

Ilestedt efter VM-succén: ”Det känns att jag haft stöd från Blekinge”

Uppdaterad
Publicerad

VM är över och bronsmedaljen är inhämtad av Sveriges landslag. Amanda Ilestedt från Sölvesborg har fått landa i familjens hem, med fyra mål från mästerskapet och utsedd till tredje bästa spelaren.

– Det är klart jag är stolt och glad.

Sedan hemkomsten från VM i Australien och Nya Zeeland har Amanda Ilestedt vilat ut hos familjen och varit i stugan i Tingsryd. Hon har passat på att ta det lugnt, träffat släktingar, fiskat och varit i naturen.

– Jag har försökt hämta hem energi. Man känner sig ganska slut efter ett mästerskap. Det är intensiva veckor, men såklart oerhört roligt, säger hon när SVT Nyheter träffar henne i Tingsryd.

Utmanade i skytteligan

Amanda Ilestedt har varit namnet på mångas läppar under VM-succén och hon var inte långt ifrån att vinna skytteligan.

– Jag gör ju inte jättemycket mål till vardags, så såhär många mål under så kort tid har inte hänt innan. Det var inget jag hade förutspått inför VM, så det känns ju lite surrealistiskt. Det har varit många års slit och mycket träning som har legat bakom att kunna få ut det här i ett VM, säger mittbacken.

Även om Amanda Ilestedt blivit lite av hela landets stjärna, så har stödet från Blekinge varit extra stort – med bland annat storbildsskärm i hemmaorten Sölvesborg.

– Jag har fått både bilder och videos skickade till mig. Det är jättekul. Blekinge ligger mig varmt om hjärtat och jag känner alltid ett extra stöd från Blekinge.

I klippet: Hör Amanda Ilestedt om egna prestationerna och framgången i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.