En person står i en ishall med utsträckta händer, som gest för att förklara något. I bakgrunden är ishockeyrinken synlig med belysning och tomma läktare. Klockan visar 13:00. Personen har på sig en svart jacka och en mönstrad halsduk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Olofströms fritidschef Lorri Mortensen Mates berätta om orsaken bakom nedstängningen av ishallen. Foto: Agnes Norup/SVT

Iskris i Olofström – spelare bussas till grannkommuner: ”Käftsmäll”

Uppdaterad
Publicerad

Läckage i Olofströms ishall gör att den lokala hockeyklubben OIK:s matcher och träningar måste ske på bortais – kanske året ut.

Situationen kan få långtgående följder för föreningen.

Olofströms ishockeyklubb, OIK, och Jämshög Saints kommer att få spela sina hemmamatcher på bortais, troligtvis året ut. Anledningen är en vattenläcka i ishallen som gör att isen smälter.

– Det är en stor smärta, vi hade sånt jäkla go i föreningen just när den här käftsmällen kom, säger OIK:s ordförande Danny Carlson.

Tappar biljettintäkter

Utöver resekostnader för matcher och träningar i andra kommuner, tappar klubben även biljett- och kioskintäkter under tiden som hallen åtgärdas.

Men den största rädslan är att klubbens yngsta spelare ska tappa intresse – eller lämna till andra klubbar, berättar Carlson.

Skolgång blir lidande

Bakslaget påverkar även kommunens hockeygymnasium som får lägga skoltid på bussresor till Sölvesborg och Mörrum.

– Det känns surt som fan, säger Fabian Ahlstedt som går på hockeygymnasiet.

Två personer står i ett omklädningsrum iförda svarta tröjor med symboler på bröstet. I bakgrunden syns hockeyutrustning hängande på galgar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fabian Ahlstedt och Mio Carlsson spelar båda juniorlaget, i klippet berättar de hur nedstängningen påverkar dem. Foto: Agnes Norup/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.