Karlskronafäktare på junior-EM: ”Många har vägrat fäkta mot Ryssland”

Uppdaterad
Publicerad

Det är lite annorlunda stämning när juniorernas Europamästerskap i fäktning pågår i Serbien. Många pratar om kriget och tydligt är också att det visas solidaritet mot Ukraina, berättar Karlskronafäktaren Engla Sennerlin Holm, 17.

17-åriga Engla Sennerlin Holm från FKC Karlskrona är på plats på junior-EM i fäktning i staden Novi Sad i Serbien.

Hon säger att stämningen på plats är något annorlunda, med tanke på läget i världen.

Blekinge län och kriget i Ukraina

– Det är lite konstig stämning. Det har varit jättemånga som har vägrat fäkta mot Ryssland. Om man vägrar att fäkta mot några så får man i vanliga fall svart kort. Men nu åkte alla ryssar hem, säger Engla Sennerlin Holm när SVT når henne på telefon.

Enligt Karlskronafäktaren är inte Ryssland uteslutna av tävlingsledningen, utan det är de tävlande själva som valt att lägga sig direkt när de fått veta att de ska tävla mot någon från Ryssland.

Själv har Engla Sennerlin Holm ännu inte hamnat i den situationen att hon behövt ta ett sådant beslut.

”Lärt mig mycket”

Vad gäller hennes egna prestationer under tävlingarna är hon både nöjd och missnöjd. Det gick allra bäst när hon tävlade individuellt. Då hamnade hon på plats 38 av 92 tävlanden.

– Det känns bra. Jag har lärt mig mycket, men kommer kunna göra bättre ifrån mig nästa gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet