hästtjejer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Engla, Sofia och Wilja berätta om tävlingen för sin vän. ”Hon är jättesaknad”. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Kompisarna hedrar Maja efter dödsolyckan – hästhoppning i hennes namn

Uppdaterad
Publicerad

Deras vän gick bort i en tragisk trafikolycka för bara två månader sedan. Nu hedras Maja av hästkompisarna på hopptävlingen Laxacupen i Mörrum, där en ponnyklass fått sitt namn efter henne.

Det var den 8 juni som en mötande bil kom över på familjens körfält på Svängstavägen, norr om Mörrum. Alla fyra inblandade fick svåra skador, men det var bara Majas liv som inte gick att rädda.

Nu hedrar Majas vänner i Mörrum Ryttarförening henne under helgens hopptävling Laxacupen i Mörrum – genom ponnyklassen #RidaförMaja.

– Det är så tragiskt det som har hänt, så man vill ju hedra och hjälpa till, säger Sanna Wiberg, vän till familjen och tillika tävlingsledare.

Bär armbindel

De tävlande visade sin sorg och sitt stöd på flera sätt, bland annat genom att ha likadana solglasögon som Maja hade – och bära armbindel med kompisens namn på.

– Det är sorgligt, men känns också roligt att vi gör det här, säger kompisen Sofia Ahlford, som red tillsammans med Maja.

SVT har fått föräldrarnas tillåtelse att publicera Majas namn genom ryttarföreningen.

Hör mer om Majas minne i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.