kvinna framför stuga

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kith Mårtensson (M) anser att ansvaret helt ligger på Louise Erixon i fråga om sitt arvode. Foto: SVT/Jerker Hagman

M-toppen om Erixons felaktiga arvode: ”Ironiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Det moderata kommunalrådet Kith Mårtensson tycker att det är märkligt att Louise Erixon inte tagit ansvar för att arvodet för gruppledarposten hamnat rätt under sin föräldraledighet.

– Det är märkligt med tanke på hur nitiska man är angående arvodesfrågan i många andra avseende, säger hon.

Kith Mårtensson (M) har sedan valet 2022 utsatts för hård kritik från Louise Erixon (SD) för sitt heltidsarvode som vice ordförande i kommunstyrelsen. Därför tycker hon den situation som uppstått kring Erixons felaktiga arvode är extra anmärkningsvärd.

– Det är närmast ironiskt, säger hon.

Eget ansvar

Mårtensson anser, till skillnad från Erixon, att ansvaret för att arvodet är korrekt inte kan läggas på kommunen utan att det är upp till varje politiker att hålla ordning på.

– Det kan man inte kräva att någon annan ska informera om. Jag hoppas att alla är så ärliga så att man ser till att man får det man är berättigad till, varken mer eller mindre, säger hon.

Enligt ett pressmeddelande från Louise Erixon har den felaktiga utbetalningen nu justerats och SD-ledaren menar att det är kommunens löneavdelning som gjort fel.

I klippet hör du Kith Mårtensson (M) svara på fler frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.