Bild på det moderata kommunalrådet Kith Mårtensson i Sölvesborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kith Mårtensson (M) kritiserar hur oppositionspartiet och Sölvesborgs största parti, Sverigedemokraterna, hanterar sin pågående kris. Foto: SVT

M-toppen om SD-krisen i Sölvesborg: ”Tar inte sitt ansvar”

Publicerad

Det moderata kommunalrådet Kith Mårtensson kritiserar Sverigedemokraternas hantering av den pågående krisen och att för få av deras politiker deltar på möten.

– De tar inte sitt ansvar, säger hon.

Efter interna strider och avhopp måste nu Sverigedemokraterna tillsätta 32 politiska poster i Sölvesborg.

Moderaternas kommunalråd Kith Mårtensson är kritisk till hur oppositionspartiet Sverigedemokraterna, som är Sölvesborgs största parti, hanterar krisen.

Sd-sprickan i Sölvesborg

– De har bristande demokrati och styrs av någon eller några. Så jobbar inte vi andra, säger hon.

”Ynkligt och uselt”

En konsekvens av de många tomma stolarna, som Kith Mårtensson pekar på, är att för få sverigedemokratiska politiker närvarade på senaste kommunstyrelsen och att de inte deltog i besluten.

– Principiellt är det ynkligt och uselt att de inte deltar i besluten. Det ingår i arvodet att göra det. Med tanke på att det är ett parti som så hängivet debatterar arvoden så är det märkligt att de både uteblir och sitter på möten utan att göra nytta. De tar inte sitt ansvar, säger Kith Mårtensson.

SVT Nyheter Blekinge har förgäves sökt Sverigedemokraternas gruppledare Louise Erixon för kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet