man pekar på stor tunnel i berg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur skylten är tänkt att se ut, om den godkänns, i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Magnus förslag: Ge Karlshamn en egen ”Hollywoodskylt”

Publicerad

En egen ”Hollywoodskylt” ovanför Hinsetunneln med stora bokstäver som lyses upp på kvällen. Det är Magnus Åkessons medborgarförslag – fast med ”Karlshamn.”

Mannen bakom det lokala medborgarförslaget, som kallas Karlshamnsförlag, delade sin idé i en Karlshamnsgrupp på Facebook och engagemanget blev stort.

– I det stora hela har folk varit mycket positiva. Det är som att det alltid saknats en skylt där, säger Magnus Åkesson.

För att medborgarförslaget ska tas vidare krävs minst 75 röster, något Magnus Åkesson var beredd på skulle ta minst en månad att få ihop.

Efter bara fem timmar var det klart.

Vill finansiera utan skattepengar

Initiativtagaren har en tanke om hur projektet kan finansieras utan skattemedel. Alla medborgare som ekonomiskt bidrar ska få sitt namn inristat i en tillhörande skylt, som är tänkt att sitta i anslutning till Hinsetunneln.

– Vi börjar med att se om vi kan finansiera en skylt på ena hållet. Förhoppningsvis får vi ihop pengar till att ha en på varje sida och även andra konstprojekt i staden, säger Magnus Åkesson.

Hör mer om förslaget – och se Magnus vision – i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.