En person står framför en stor grön växt och en färgglad pelare med geometriska mönster, inomhus i en modern miljö med blå väggar och trappor i bakgrunden. Personen bär en ljus tröja och ser ut att vara i en avslappnad atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Majken Sanjiva vill skriva högskoleprovet fler gånger. Foto: SVT

Majken skriver högskoleprovet för första gången: ”Såg det på sociala medier”

Publicerad

Under söndagen skrev 62 000 personer högskoleprovet runt om i Sverige. I Blekinge var det ungefär 650 anmälda, drygt hundra fler än i höstas. Majken Sanjiva var en av dem.

18-åriga Majken Sanjiva från Karlskrona går i trean på gymnasiet och hade anmält sig till höstens högskoleprov som en typ av övningsgång.

– Nu är det bara för att testa och se hur det är, så att när jag sen skriver det på riktigt nästa år vet hur det går till, säger hon.

Varför tror du att det var fler anmälda förra hösten?

Kanske för att man har sett om det på sociala medier, det var så jag hittade det i alla fall, säger Majken Sanjiva.

Högskoleprovet ägde rum på flera platser i länet under söndagen, bland annat på BTH, Wämö center och Väggagymnasiet i Karlshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.