Jacob Lennartsson, klubbchef för Mjällby AIF säger att laget inte kommer försvagas av att de sålt två av sina spelare. Foto: Cajsa Bengtsson/ SVT

Mjällby AIF:s klubbchef: ”Då hade det aldrig blivit en affär”

Publicerad

Två spelare från Mjällby AIF har i tät följd blivit sålda till andra fotbollsklubbar. Nu svarar klubbchefen på kritiken att laget försvagats.

– Om vi hade haft tron att en aktuell spelaraffär resulterat i att Mjällby AIF:s ambitioner måste sänkas, då hade det aldrig blivit en affär från vår sida, säger Jacob Lennartsson.

Det handlar om Colin Rösler som blev såld till MFF och Adam Ståhl som numera spelar för DIF. Att detta skett förklaras nu av Jacob Lennartsson, klubbchef, på Mjällby AIF:s hemsida.

– I fallet med Colin så fanns det en stark önskan av spelaren att lämna för Malmö FF och för MAIF är det då viktigt att få tillräcklig kompensation för att kunna acceptera övergången, vilket vi fick, säger Jacob Lennartsson.

Affären har kritiserats

Försäljningen av Adam Ståhl och Colin Rösler har blivit delvis kritiserad av vissa av Mjällby AIF:s supporters som fruktar att laget nu blivit försvagat när två av deras bästa spelare inte längre är med dem.

– Även om det finns förståelse för att det kan uppfattas som att vi försämrar våra chanser att vinna fotbollsmatcher i närtid och över tid, så finns det ingenting i vår bedömning som säger att vi tror vi kommer bli sämre på just det. Med en starkare ekonomi, en redan stark spelartrupp samt möjlighet till nyförvärv så ser vi snarare ljusare på den framtiden, säger Jacob Lennartsson.

Ska ersättas

– Vi vill ersätta både Colin och Adam i detta fönster med spelare vi tror kan prestera minst lika bra i Mjällby AIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.