Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hunden Asta, 4 år, har precis fått vaccin på nya kliniken och matte Cleo, 7, och Freya Engel kunde cykla dit hemifrån Svängsta. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Nu får hunden Asta vård på hemmaplan – åter veterinär i västra Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Efter lång väntan har djurägare i västra Blekinge återigen en smådjursklinik på hemmaplan att vända sig till. Redan första öppningsdagen var trycket högt på veterinärerna i Asarum.

– Det finns ett extremt behov, säger Emma Swedenås som startat mottagningen.

Hunden Asta, 4, lider av flera allergier och behöver ofta besöka veterinär för att undersökas och få medicin.

– Det har inte varit lätt att få lediga tider. Vi har tidigare fått åka till Lomma vilket tar en hel dag. Det underlättar verkligen att bara kunna svänga inom här, säger Freya Engel, som cyklat från Svängsta med dottern Cleo.

Byggt om möbelaffär

Emma Swedenås, som också har en djurklinik i Ronneby, ligger bakom satsningen i Asarum. Den gamla möbelaffären har renoverats om och huserar nu hundar och katter i behov av vård.

– Det har funnits ett extremt behov i det här området och har gjort ända sedan distriktsveterinärerna la ner, säger hon.

Hör mer om nya kliniken i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.