Tredelad bild på moderaten Åsa Evaldsson, Ronnebys stadshus och kommunjuristen Markus Grill.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åsa Evaldsson (M) ska nu betala tillbaka över en miljon kronor efter det nya kravet från Ronnebys kommunjurist Markus Grill. Foto: SVT

Nya kravet: Åsa Evaldsson ska betala tillbaka över en miljon

Publicerad

Över en miljon kronor. Det är det nya beloppet som Ronneby kommun kommit fram till att Åsa Evaldsson (M) tagit ut i för högt politikerarvode och som nu ska krävas tillbaka.

Den tidigare beräkningen av Åsa Evaldssons felaktiga ersättning var 841 000 kronor. Men nu har Ronneby kommun kommit fram till att det handlar om sammanlagt över en miljon kronor i för högt politikerarvode under flera års tid.

– Vi har sett över underlaget en gång till. Det finns vissa poster som vi nu gör anspråk på, som vi inte gjorde anspråk på tidigare, säger Ronnebys kommunjurist Markus Grill.

Åsa Evaldssons (M) felaktiga arvode

Ska göra upp i rätten

Kommunstyrelsens personalutskott ska ta det slutgiltiga beslutet om det exakta beloppet och också ta det formella beslutet om att stämma Åsa Evaldsson.

– Vi kommer att kämpa för att få tillbaka så mycket som möjligt. Men det här är en stor tragedi för alla, för skattebetalarna, kommunen och Åsa personligen, säger Markus Grill.

SVT Nyheter Blekinge har utan framgång sökt Åsa Evaldsson för en kommentar. I en skrivelse till kommunen har Åsa Evaldsson tidigare meddelat att hon motsätter sig att betala tillbaka pengarna, och hänvisar till att hon tagit emot pengarna i god tro och beviljats ansvarsfrihet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åsa Evaldssons (M) felaktiga arvode

Mer i ämnet