En person får en spruta, på bilden till höger syns en kvinna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redan nästa vecka börjar Emma Nordström sitt nya jobb på neonatalavdelningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Foto: SVT

Nyexaminerade sjuksköterskan Emma: ”Jag stannar i Blekinge”

Publicerad

60 studenter på BTH har nu tagit sjuksköterskeexamen. Redan på måndag ska flera av dem börja jobba inom Region Blekinge, som ständigt söker fler sjuksköterskor.

På fredagen examinerades de iförda sina finkläder, men på måndag morgon tar de på sig vårdens blåvita uniform.

Efter tre års studier kan en stor kull BTH-studenter nu ge sig ut och Emma Nordström är en av dem som ska börja på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Det känns kul, spännande och läskigt att vara nyexaminerad. På praktiken har vi sett att detta verkligen är ett tufft jobb, säger hon.

”Kan välja och vraka”

Klasskamraten Gjyla Ademi säger att hon också kan tänka sig att jobba i Blekinge, men det beror mycket på omständigheterna.

– Utvecklingsmöjligheter är avgörande för om jag ska jobba i Blekinge, där möjligheten att vidareutbilda sig om några år styr mycket av vad jag gör i framtiden.

Gjyla Ademi menar att hon examinerat vid rätt tidpunkt.

– Det krävs många sjuksköterskor just nu, så jag kan välja och vraka var jag ska jobba.

Hör studenterna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.