En officer på Marinbasen i Karlskrona riskerar att bli av med jobbet efter att ha riktat sitt tjänstevapen mot en soldat. Foto: TT

Officer riktade tjänstevapen mot soldat – kan bli av med jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En officer på Marinbasen i Karlskrona ska ha riktat sitt tjänstevapen mot magen på en soldat efter att de skojat med varandra.

Nu ska Försvarets personalansvarsnämnd ta ställning till om officeren ska få behålla jobbet.

Efter händelsen med tjänstevapnet uppges officeren ha hotat soldater med repressalier om de förde vidare information om händelsen uppåt i organisationen

Officeren ska också ha försovit sig vid flera tillfällen och därmed gjort sig skyldig till olovlig frånvaro.

Den anmälde personen uppges dessutom vid ett tillfälle ha bytt befattning med en annan person för att kunna åka till sitt hus.

Efter händelserna har arbetsgivaren haft ett så kallat tillrättavisande samtal med officeren gällande olovlig frånvaro. Nu har man valt att anmäla personen till personalansvarsnämnden som ska avgöra om officeren ska bli av med jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.