I lördags hölls informationsmöte på ön och de boende fick då en möjlighet att ställa frågor om projektet till projektledaren Anders Nilsson.
Men trots flertalet informationsmöten har motståndet till vindkraftparken inte minskat bland de boende på ön. Bengt Abrahamsson var en av de drygt 40 deltagarna på mötet i lördags och upplever att motståndet bland öborna snarare stärkts.
Lena Westerberg som driver öns enda vandrarhem oroar sig för att turisterna ska svika Hanö om Blekinge Offshore AB får tillstånd att anlägga 700 vindkraftverk fem kilometer från Hanö.
– Det jag försöker att erbjuda de turister som kommer hit är ju tystnaden, lugnet och fridfullheten och det är något unikt i södra Sverige, det som vi kan hitta här på Hanö.
Hanö, med dess vackra natur och rogivande miljö, lockar årligen drygt 30 000 besökare, vilket har blivit en god inkomstkälla för flera som bor på ön.
Gun Persson och Bo Hagberg är fast bosatta på ön och oroar sig för att deras idyll nu ska förvandlas till ett industriområde.
– Jag är inte emot vindkraftverk men att de ska ligga så nära ön tycker jag är fel, säger Gun Persson.
Bengt Abrahamsson som halvårsvis bor på Hanö menar vidare att Blekinge Offshore inte tagit tillräckligt stor hänsyn till Hanö i miljökonsekvensbeskrivningen. Eftersom den ska ligga till grund för miljödomstolens beslut är han orolig över att tillståndsprövningen inte ska gynna boende på Hanö. Enligt honom utgår alla beräkningar från kustlinjen på fastlandet.
– De gör att alla beräkningar av buller, ljus- och ljudstörningar har gjorts i förhållande till kustområdet. Och eftersom Hanö ligger närmre vindkraftparken borde de utgått från Hanö, men det har de inte gjort.
Ärendet ligger nu hos miljödomstolen och innan årsskiftet är det inte särskilt troligt att något tillståndsbeslut kommer att tas.
Än så länge har endast 13 av de sommarboende och bofasta på Hanö överklagat Blekinge Offshores planer. Så i jämförelse med de tunga intressen som är involverade i projektet är det en koloss de nu har att brottas med.