Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pappans två barn fick bevittna händelsen. Hör målsägandebiträdet Edvin Jasarevic berätta om hur detta har påverkat dem i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

Pappa attackerades framför sina barn i Karlskrona – nu inleds rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen inleds rättegången mot den 24-åriga man som står åtalad för att ha slagit en småbarnspappa blodig utanför polishuset i Karlskrona med en skiftnyckel och polygrip i slutet av april.

– Det är en enorm chock för honom men även för barnen, säger målsägandebiträdet Edvin Jasarevic.

Morgonen den 26 april blev sammanlagt elva personer vittnen till en misshandel mot en småbarnspappa längst gatan utanför polishuset i Karlskrona.

Pappan var på väg till sin bil för att skjutsa sina två barn till förskolan när han plötsligt attackerades av en maskerad och för honom okänd man.

Två slag träffade huvudet

Sammanlagt ska mannen ha slagit pappan fyra gånger med en skiftnyckel och en polygrip, två av slagen träffade huvudet.

De två barnen blev vittnen till händelsen.

– Det är ett trauma, det är svårt för dem än idag, säger målsägandebiträdet Edvin Jasarevic.

I förhör erkänner mannen att han slagit pappan. Enligt honom var motivet att få tillbaka nycklarna till en bil som han var övertygad om att pappan hade stulit, vilket han inte hade.

Var påverkad under attacken

Den 24-åriga mannen dömdes senast i januari till strafföreläggande för två fall av ringa narkotikabrott.

Enligt utredningen hade han tetrahydrocannabinol, den aktiva substansen i cannabispreparat, i blodet under attacken mot pappan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.