• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Man i svart t-shirt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Kim Iggstedt om köerna till kuratorer på Karlskrona rehabcenter. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Patienter i kö till kurator får tips om andra insatser

Publicerad

När patienter ställs i kö till kuratorerna på Karlskrona rehabcenter får de hem information om andra instanser dit de kan vända sig.

– Vi vill ge information om vad som finns i samhället och sedan kan patienten själv välja om de vill söka sig någon annanstans, säger Kim Iggstedt.

Men att kuratorerna skulle tipsa köande patienter om att prata med diakonerna i Svenska kyrkan är inget som avdelningschef Kim Iggstedt på Karlskrona rehabcenter känner igen.

– Nej, vi har ingen aning om hur kön ser ut hos dem eller om de ens är intresserade av det.

Köerna oförändrade

På de tre år Kim Iggstedt jobbat på Karlskrona rehabcenter har köerna till kuratorerna varit mellan tre och fyra månader konstant.

– Ibland ökar köerna efter semestrar eller vid en sjukskrivning, säger han.

Men om någon patient bedöms som prioriterad, exempelvis vid dödsfall i familjen, kan man få en samtalstid redan inom en vecka.

I klippet förklarar Kim Iggstedt vilken information patienterna får om samtalsstöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.