Arkivbild. Klassrummet på bilden har inget med den aktuella skolan att göra. Foto: Johan Nilsson/TT

Pedofilmisstänkt skolanställd sparkas

Uppdaterad
Publicerad

En anställd vid en skola i östra Blekinge har avskedats efter misstankar om flera fall av våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn.

Den misstänkte mannen har under flera års tid varit anställd på F-6-nivå vid en skola i östra Blekinge. I slutet av mars 2024 greps han och häktades.

Mannen är i dagsläget häktad misstänkt för och åtta fall av våldtäkt mot barn och fem fall av sexuella övergrepp mot barn, brott ska ha ägt rum från juni 2023 fram till att mannen greps.

Skolans rektor har tidigare berättat för SVT att minst två av offrena var elever på skolan.

– Polisen har bekräftat det, men inte vad som har hänt med eleverna. Det gällde dock de tidigare brottsrubriceringarna, vad gäller våldtäkterna vet jag inte, sa rektorn till SVT i april med hänvisning till misstänkt barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

I början av maj valde kommunen att avsluta mannens anställning vid skolan med omedelbar verkan.

reporter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Henrik Friberg har besökt orten där våldtäkterna ska ha ägt rum: ”Flera boende uttrycker bestörtning” Foto: Henrik Friberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.