Pojke från Karlskrona allvarligt skadad i olycka med A-traktor i Vissefjärda

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar vårdas på sjukhus efter frontalkrock mellan en A-traktor och en personbil söder om Vissefjärda på torsdagen.

Enligt Sydöstran är den ena pojken hemmahörande i Karlskrona.

Det var klockan 18.11 på torsdagen som olyckan inträffade på Ellingsmålavägen söder om Vissefjärda i Emmaboda kommun. En A-traktor och en personbil frontalkrockade.

Två pojkar i 15-årsåldern fördes med ambulans till Länssjukhuset i Kalmar. Enligt Region Kalmar län är de inlagda på vårdavdelning med allvarliga skador.

Enligt Sydöstran är den ena av pojkarna, passageraren i A-traktorn, hemmahörande i Karlskrona. Föraren är hemmahörande i Småland.

– Olyckan har uppstått i en kurva i ett backkrön på en ganska smal grusväg. Det var skymd sikt på platsen. Man misstänker att a-traktorn framförts i högre hastighet än den var berättigad till. Mannen i personbilen har fått väja ned mot dikeskanten, men inte hunnit ned i diket innan olyckan var ett faktum, säger Anna Lang, som är operativ samordnare vid polisen, till tidningen.

Polisen har tagit A-traktorn i beslag. De skadade tonåringarna har ännu inte kunnat förhöras.

– Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning, man ska kontrollera om a-traktorn manipulerats för att kunna göra högre hastighet, säger hon till Sydöstran.

Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning, och även vållande till kroppsskada. Personbilens förare, en man i 40-årsåldern, klarade sig utan skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.