Tonåringarna hade stämt träff vid skolgården till Rosenfedtsskolan i Karlskrona, för att genomföra affären. Foto: Johan Nilsson/TT

Pojke skulle köpa vejp – blev nedslagen och rånad

Publicerad

Två tonåringar hade bestämt träff på skolgården där den ena skulle köpa en e-cigarett. Det hela slutade med misshandel och rån.

Efter händelsen i Karlskrona åtalas nu en 16-åring.

Tillsammans med flera andra i nuläget okända gärningsmän ska 16-åringen ha gett sig på den jämnårige pojken, efter att de bestämt träff via Snapchat.

Tanken var att målsäganden skulle köpa en e-cigarett, en så kallad vejp, av 16-åringen. Men kvällen slutade annorlunda – pojken blev nedslagen och rånad.

Nu åtalas 16-åringen för gärningen. De andra personerna som ska ha deltagit i gärningen har inte kunnat identifieras.

Slet hörlurar ur öronen

Händelsen inträffade i januari, på skolgården vid Rosenfeldtsskolan i Karlskrona, där tonåringarna möttes upp på kvällen.

Enligt de förhör som gjorts ska pojken ha tagit fram 250 kronor för att betala e-cigaretten, men då fått den ryckt ur handen samtidigt som någon tagit strypgrepp om hans hals. Han ska också ha fått flera slag i ansiktet, blivit sparkad på och fått sina hörlurar slitna ur öronen.

16-åringen åtalas nu för rån. Han åtalas även för ringa narkotikabrott samt vapenbrott – då han innehaft en kolsyrepistol utan att ha rätt till det.

16-åringen nekar till alla brottsanklagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.