På en presskonferens i början av september presenterade de lokala M-topparna Åsa Coenraads, Elin Petersson och Olofströms-ordföranden Marianne Eriksson sitt nya stjärnskott.
– Att Peder har gått med i Moderaterna är ett kvitto på att vi har lösningar för energipolitiken både på lång och kort sikt, sa Elin Petersson (M) till BLT.
Fick ta time-out
Själv har Peder Blohm Bokenhielm varit tydlig med att hans mål är att ta sig till riksdagen för att därifrån driva Bränsleupprorets hjärtefrågor – sänkta drivmedelskostnader och -skatter.
Efter valet tilldelades han ersättarplatser i några nämnder, samt en plats i styrelsen för det lokala bostadsbolaget Olofströmshus. Men han hann knappt tillträda innan han tvingades ta time-out på grund av penningtvättsåtalet.
Nu är den politiska framtiden oviss.
– Jag måste ses som oskyldig i detta. Såvida tingsrätten kommer fram till samma sak hoppas jag att det inte ska påverka min politiska framtid. Jag har kämpat i fyra år för att bli en röst som får höras, men just nu har jag inget annat val än att vara så still som möjligt, och försöka hålla ihop vår vardag, säger Peder Blohm Bokenhielm (M).
”Tar inte ställning”
Varken partiets gruppledare Patrik Krupa eller lokalordförande Marianne Eriksson vill ställa upp på en tv-intervju. Men förbundsordföranden Roger Fredriksson säger att de inte tar ställning i frågan i partiet i nuläget.
– Vi inväntar dom, och sedan får det bli nya samtal efter det beroende på hur det faller ut. Men under tiden han utreds för brott gör han inget politiskt arbete, och vi tar inte heller ställning i förtroendefrågan, säger han.