Foto: TT

Protest mot att införa tiggeriförbud i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Idag tas beslutet om ett tiggeriförbud ska införas i Sölvesborg eller inte. Förbudet har väckt reaktioner och nu planerar flera personer att protestera under kvällens fullmäktige. Politikerna måste då gå igenom två led av symboliska tiggare.

Beslutet om ett tiggeriförbud tas under kommunfullmäktige på måndagskvällen och ett tjugotal personer planerar att protestera mot förbudet, det skriver Sydöstran.

– Vi ska stå i entrén på två led som politikerna får gå emellan, och sen har vi varsin pappersmugg och tigger, säger Lars Erik Jonsson, som arrangerar manifestationen, till Sydöstran.

Tiggeriförbudet delar politiken i kommunen där den samlade oppositionen är emot förbudet medan Samstyret enigt är för. Eftersom Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Moderaterna och Sol-partiet har en majoritet i fullmäktige räknar de med att förbudet röstas igenom.

Om förslaget om tiggeriförbud röstas igenom ikväll blir det förbjudet att tigga på åtta platser i kommunen till sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.