En delad bild som visar en mässa eller utställning. Den vänstra sektionen visar flera personer vid blå stånd i en modern lokal. Den högra sektionen visar en t-shirt med texten ”Våga fråga, Våga prata, Våga lyssna, Våga agera”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pågår Ett Blekinge för hälsa i Ronneby. Foto: Henrik Friberg/SVT

Psykiatriveckan har bytt namn – här pågår Ett Blekinge för hälsa

Publicerad

Nu pågår den årliga veckan för psykisk hälsa i Blekinge. Kommuner, regionen och andra aktörer anordnar tillsammans föreläsningar och aktiviteter för att främja välmående.

– För alla vill vi att våra Blekingebor ska må bra och trivas, säger Anita Sjödahl, samordnare.

Temaveckan har varit årligen återkommande sedan 2011 och Region Blekinge lyfter fram den som en viktig plattform för att lyfta psykisk hälsa. Syftet är att väcka samtal och handling kring ämnet.

Tidigare hade temaveckan namnet Psykitriveckan, men nu vill arrangörerna bredda evenemanget och även lyfta den fysiska hälsan och dess samspel med psykisk hälsa. Valet föll därför på Ett Blekinge för hälsa. Under tiden 7–13 oktober har därför flera gym fri träning.

Se mer i klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.