Ronneby flygplats, Ronneby Airport, Arri Kallunen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arri Kallonen, flygplatschef på Ronneby flygplats, berättar att det framför allt är privatresandet under sommaren som ökat. Foto: Karin Karltun/SVT

Ronneby flygplats ökar mest i antalet resenärer – i hela landet

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler personer väljer att ta flyget till och från Ronneby. Jämfört med augusti förra året har antalet resenärer stigit med sju procent – vilket är störst ökning av alla Swedavias flygplaster.

Vanligtvis är sommarmånaderna på flygplatserna ganska lugna, men i år har det varit större ruljangs än vanligt.

– Det är framförallt privatresandet under sommarmånaden juli som har växt men även augusti, säger Arri Kallonen, flygplatschef på Ronneby flygplats.

Medan flera av Swedavias flygplatser tappar resenärer så ökar det i Ronneby. Jämfört med augusti förra året har antalet personer som flyger till och från flygplatsen stigit med sju procent.

– Inrikes i Sverige har ju tyvärr en negativ trend så det här är överraskande och glädjande för oss, säger Arri Kallonen.

Per Jonsson från Skellefteå är en av dem som väljer att ta flyget till Ronneby när han ska resa till Växjö.

– Det här var det bästa alternativet för oss, säger han.

Spela klippet för att höra varför flygandet ökar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.